Демерджиев изтъкна ролята на полицията на посещение в Перник: Вътрешният министър

...
Демерджиев изтъкна ролята на полицията на посещение в Перник: Вътрешният министър
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Служители на МВР показаха, че поемат задачи там, където никой не се наема

Демерджиев посочи ролята на полицията на посещаване в Перник: 

Вътрешният министър и заместникът му Емил Ганчев участваха на годишния доклад на ОДМВР – Перник. „ Вие и всички останали чиновници на Министерство на вътрешните работи показахте, че поемате задания там, където никой не се наема, че можете да се организирате и да действате доста бързо, че не сте изгубили рефлексите и навиците които изисква от вас службата. За разлика от доста хора, ние служим на страната, а не работим за нея. Това стартира да се прави оценка от хората и от обществото като цяло “ – съобщи министър Демерджиев пред състава на ОДМВР-Перник, написа. 

Той акцентира, че за по-добрите резултати способства и взаимоотношението с останалите структури от правоохранителната система, както и на локално равнище. „ Основната задача на Министерство на вътрешните работи е освен провеждането на почтени избори за парламент, а и обезпечаването на сигурна и безвредна среда на жителите. Всеки би трябвало да е зает за това и да обръща внимание на дребните неща. Домашното принуждение, междусъседските кавги, раздаването на оръжие за самоохрана би трябвало да бъдат във фокуса на всеки един чиновник “, добави зам.-министър Емил Ганчев.

Гости на събитието бяха регионалният шеф на Пернишка област Людмил Веселинов, кметът на Община – Перник Станислав Владимиров, административният началник на Окръжна прокуратура Галина Антова, ръководителят на Окръжен съд – Перник Калин Баталски, ръководителят на Районна прокуратура – Перник Гергана Малиновска, кметовете на общините Радомир и Земен Пламен Алексиев и Димитър Сотиров, заместник-кметът на община Брезник  Иван Бъчваров, шефът на ТДНС – Перник Красимир Костадинов и шефът на РДПБЗН – Перник комисар Борис Борисов.

Всички те показаха удовлетворение от постигнатите резултати и от отличното взаимоотношение с полицията. Фактът, че няма нито едно върнато дело за процесуални нарушавания през 2022 година приказва за безупречна и взаимна прецизна работа, подчертаха представителите на правосъдната система.

От ОДМВР – Перник през предходната година са подхванати комплекс от ограничения по осъществяване на дейностите, целите, стратегиите на вътрешното министерство, ориентирани към повишение на успеваемостта по противопоставяне на престъпността, следствието на закононарушенията, обезпечаване на публичния ред и сигурността на придвижването по пътищата.

През 2022 година на територията на Пернишка област са регистрирани 1474 закононарушения. От тях 1358 са престъпни и 116 стопански. Разкрити са общо 783, което е 53, 12%. /През 2021 година процентът на разкриваемост е бил 50, 32%. /Налице е повишение на разкриваемостта с към 3 пункта.

За 2022 година с максимален условен дял от 30,12% са кражбите (444). Разкриваемостта им е с 2% по-голяма спрямо 2021 година Регистрираните закононарушения, свързани с наркотични субстанции са 86 против 66 за 2021 година Проведени са 130 профилирани полицейски интервенции, арестувани са 93 лица.  Иззети са 1379 стръка от рода на конопа и огромно количество синтетични опиати, екстази и хашишово масло.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР